ЕКСКЛУЗИВНО: Тръмп блокира $2,1 млрд. на Бойко, по закона „Магнитски“

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Абсолютен гръм от ясно небе удари управляващите веднага след Коледните празници.

Оказа се, че активи на Бойко Борисов в САЩ, и в няколко офшорни зони, са блокирани по силата на новата „изпълнителна заповед“ на Доналд Тръмп, във връзка с изпълнението на закона „Магнитски“.

С въпросното разпореждане се наказват основно висши руски представители, и това е част от хибридната война между САЩ и Русия. Най-известният пострадал е чеченският лидер Рамзан Кадиров, който влиза в списъка за санкции, заради репресии над хомосексуалисти в подопечната му област.

Но изненадващо, Тръмп блокира пари и на други хора, като най-вероятната причина е гласуването срещу САЩ в Общото събрание на ООН по въпроса за Ерусалим. Още преди това, президентът предупреди, че който гласува срещу САЩ, ще загуби финансовата си помощ.

Не беше казвал обаче, че ще прилага и закона „Магнитски“ срещу съответните държавни лидери.

Според нашите данни, в момента Бойко е с блокирани $1,3 млрд. авоари на територията на САЩ (основно щата Делауеър, ползван като зона освободена от данъци), както и други 800 млн. в офшорки, които имат подписано споразумение със САЩ да прилагат разпорежданията по закона „Магнитски“.

С 2,1 млрд. замразени, Бойко не знае на кой свят е, а герберите се надяват да не колабира психически, което би довело до разпад на правителството.

Законът „Магнитски“ беше приет, след убийството в затвора на руския адвокат Сергей Магнитски. Тогава САЩ приеха регулацията, която позволява за се замразяват и конфискуват пари на лица, замесени в престъпна дейност, корупция и потъпкване на човешките права. Най-вероятно, парите на Бойко са докладвани като такива от Цветан Василев, който подаде молба за закрила по закона „Магнитски“.

Иначе, чисто формално, средствата не са на името на Бойко, и Тръмп не би могъл да ги конфискува, без съдебна заповед.
Но с донесението на изгонения банкер, и след гласуването в ООН, Бойко е платил сметката…

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

  • Цветан Василев, знае как да си го върне на всички дето го използваха, а после го предадоха. Бойко е главно действащо лице и няма да му се размине. Някои хора не разбират грам от това и в коментарите си пишат глупости. Което е жалко.

  • И СЯ , КО ПРАИМ ! ХАЙДЕ СЕГА ДА ПУСКАМЕ ЕСЕМЕСИ, ДА ИЗКАРА БОЙКО НЯКОЙ ЛЕВ ,ГОРКИЯ ! БЪЛХА ГО УХАПАЛА !!!

Вашият коментар