ЕКСКЛУЗИВНО! Цветан Василев: Борисов няма да излезе жив от мъртвата хватка на Пеевски

Бойко Борисов, Делян Пеевски, Цветан Василев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски.

Това заяви в онлайн интервю излъчвано през YouTube банкерът изгнаник Цветан Василев.

Според бившия мажоритарен собственик на КТБ е много по-вероятно Борисов да излезе пръв от българската политика отколкото ДПС депутатът Делян Пеевски.

Василев е категоричен, че скритото партньорство между Борисов и Пеевски няма да завърши добре за българския премиер.

Той отрече категорично актуалните твърдения на „медиите от Пеевската клоака“, че бившият премиер Иван Костов се е възползвал от КТБ.

Според Василев в тях няма нищо вярно. „Ако някой се е възползвал от КТБ, това не е Иван Костов, а ДПС чрез Пееевски и Борисов чрез Александър Сталийски“, каза Василев.

Той обяви и че срещу Делян Пеевски е стартирало второ разследване по закона „Магнитски“.

„Става дума за пране на пари в особено големи размери“, обяви Василев. Той обяви и че Пеевски е разнасял списък на кого какви пари трябва да се плащат.

В него фигурирали имената на главния прокурор Сотир Цацаров, Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев.

„Центърът зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на същия този център“, каза още банкерът. На въпроса Кой е всъщност е #КОЙ, Василев обяви, че това всъщност на хора от службите, които контролират политиката и бизнеса у нас. „Някои твърдят, че този център е намерил пристан в Библиотекарския институт където са Гестапото, Стоян Денчев, Цветлин Йовчев…. ДАНС действа като частна структура за репресии“, обясни бившият мажоритарен собственик на КТБ.

Василев заяви, че правителството на Борисов е изпращало свои министри в САЩ, за да дадат допълнителна информация по разследването „Магнитски“ „да обяснят колко аз не съм прав“.

„Но и това не им е помогнало. Затова са и толкова нервни, затова е и тази бомбардировка“, обясни Василев.

Той каза още, че имал информация и за това, че на журналистите в bTV и Нова тв е забранено „да докосват темата „Магнитски“. Василев обясни, че апликацията му по делото в Държавния департамент на САЩ е подкрепена от сенатори и конгресмени. „Силно се надявам, че ще получат силния шамар от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата жалба“, каза банкерът.

 

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар