Екссекретар на ИА Медицински одит: Говорим за корупция в най-зловещия вариант

Здравеопазаване

Ще изскочат смачкани преписки и подменени констатации. Аз очаквам лавина от разкрития в Медицински одит. Говорим за корупция в най-зловещия й вариант.

До там бяха стигнали нещата, че те го бяха приели като стил за работа.

Това разказа пред Нова телевизия бившият главен секретар на Медицински одит Димитър Евлогиев.

Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че Изпълнителната агенция Медицински одит (ИАМО) е прикрила цели 11 смъртни случая само през 2017 година, за които е имало съмнения за допуснати лекарски грешки.

В половината от тях пък става дума за новородени бебета.

„Проблеми във всяка администрация има, но около 2016 г. сигналите от колегите зачестиха и нещата започнаха да се влошават. Това започна да става ежедневие. Всеки ден при мен идваше колега с оплакване – за оказване на натиск, за това, че е свършил работа, че има разкрития по нарушенията”, разказа още Димитър Евлогиев.

„Обвиненията ми са към всички тези хора, към цялото ръководство.

Защото ги запознах с проблема, написах го и го депозирах и те, вместо да се коригират, направиха мобилизация и се направи една организирана кампания за публичното ми очерняне – експертно, в личен план, изолация и т.н.”, добави Димитър Евлогиев.

Както е известно, още на 14 юни здравният министър прекрати правомощията на шефа на ИАМО – Златица Петрова. Тя беше отстранена от Ананиев, докато приключи проверката на прокуратурата.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар