ЕПИЦЕНТЪР: „Скандалът“ с първата дама се оказа кьорфишек

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нов скандал около съпругата на президента Десислава Радева запали Слави Трифонов в шоуто си.

Снощи той извади документ, в който Радева била записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице.

От президентството категорично отрекоха пред Епицентър.

Става въпрос за първоначалния вариант на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като домакин, поясни Слави от екрана.

Той изрично подчерта, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски. „Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари“, заяви Трифонов.

„Интересно какъв експерт по екология е тя. Може би отговаря за чистотата в къщата на президента, като отваря прозореца и забърсва фините прахови частици от униформата му“, коментира шоуменът. „Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата“, каза още Слави Трифонов.

„Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делагация. Не е била вписана като експерт по екология, тъй като тя не е участвала в конференция“.

 Това заяви заЕпицентър.БГ Кирил Атанасов, шеф на пресцентъра на държавния глава.

 

Десислава Радева въобще не е била включена в делегацията за Катовице, научи Епицентър.БГ от дипломатически източници. Тя е имала отделна програма, която е била в Краков, посетила е болница в града, поясниха те.

 

Такъв документ, който Слави показа в шоуто си, въобще не е пристигал във Външно министерство,твърдят още източниците ни.

Епицентър

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар