Ердоган призова Турция и светът да се молят за Наим Сюлейманоглу – Спорт

Главните новини

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се обърна към нацията и света с призив за подкрепа към шампиона по щанги Наим Сюлейманоглу, съобщи „Хюриет“.

Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести е в тежко състояние, след като черният му дроб отказа да функционира и бе поставен в медикаментозна кома за близо 48 часа. Сюлейманоглу се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб, за да оцелее.

„Бих искал да ви напомня и да предам послание за Наим Сюлейманоглу към целия свят и нашата страна. Както знаете, той е в интензивно отделение поради много тежка цироза и чернодробна недостатъчност. Само трансплантация може да му даде надежда.

Особено ясно искам да съобщя това на национална основа. Вашите желания и мечти трябва да са крепко свързани с вашето минало. Не вярвам, че тези, които се интересуват от спорт, изчезват. Наим Сюлейманоглу печелеше победи за страната. Моля Аллах да се смили над Наим и да го изцели!“, каза на церемония по дипломиране на випуск в полицейската академия в Истанбул държавният глава на Турция.

Според информация на същото издание Ердоган е натоварил своя личен лекар – д-р Серкан Толологлу, да следи за състоянието на Сюлейманоглу.

Президентът на Турция дори няколко пъти лично е звънял в болницата, за да се осведомява за легендата в щангите. Сюлейманоглу бе прехвърлен в частна болница в Истанбул, където очаква да бъде подготвена и извършена чернодробната му трансплантация.

Най-подходящият донор е братът на Наим – Мухарем.

Наим Сюлейманоглу е от помашко семейство, роден е в България и първите големи световни успехи печели за родината ни. По време на възродителния процес у нас обаче Турция го привлече и вече близо 30 години той живее там. Повечето от титлите му са спечелени за Турция.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар