Забрана на заплатите от чужбина за религиозни общности иска държавата – България

Главните новини

Трябва да забраним финансирането на религиозните общности, организации и вероизповедания в България от чужбина. Това заяви пред медиите в НС вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС. Според Каракачанов не е нормално едно вероизповедание да получава заплатите си от съседна държава. И припомни, че българският народ е мъдър и че има една приказка: „който плаща, той поръчва музиката“. „Не смятам, че на която и да е религиозна общност друг трябва да и поръчва музиката“, отбеляза Каракачанов.

Според него чрез въвеждането на такава забрана ще се ограничи и финансирането от фондации на разни радикални елементи, като гетото в Пазарджик, например. Той смята също, че е редно да се лицензира Висшия мюсюлмански институт в България и кадрите, които се готвят за мюсюлманското вероизповедание у нас да се обучават по програма, одобрена и контролирана от Министерството на образованието.

„Прие се законът за бурките, не стигна времето да се приеме забраната в Наказателния кодекс, касаеща определението какво е радикален ислям. Отворени сме за дебат, в който могат да се получат и други предложения“, каза още Каракачанов. Неговата идея е в средата или в края на октомври да се направи форум по темата с представители на прокуратурата, на специалните служби, ДАНС и МВР.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар