Задържаният предполагаем украински убиец на Вики, дегизиран клошарски като оправданите украински килъри на Луканов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Задържаният предполагаем убиец на журналистката Вики, който се оказа румънски клошар с украински паспорт подозрително много прилича на украинските „убийци” на Андрей Луканов, които също бяха ДЕГИЗИРАНИ като клошари.

На 02. 10 1996-а МВР набеди двама украинци, предрешени като клошари за убийството на бившия министър-председател.

Сега сценарият с бруталното убийство на журналистката Виктория Томова подозрително много прилича на покушението отпреди 22 години. Всичко изглежда като една фалшива театрална постановка, зле скалъпена от МВР. Убийството на Вики става посред бял ден на оживено място, но на никого не е направило впечатление.

Полицията в Русе потвърди, че румънец с украински паспорт е задържан по случая, но не е заподозрян за извършването на жестокото престъпление. „Има задържан, чието алиби изясняваме.

Той не е заподозрян в извършването на престъплението, тъй като изясняването продължава“, заяви пред журналисти шефът на областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов.

Още вчера 19’ прогнозира, че МВР може да лансира версията с убиец-чужденец.

19’ припомня, че предполагаемите убийци на Андрей Луканов бяха напълно оправдани от съда, след като се оказа, че те са направили насилствени самопризнания. Дегизираните като клошари са били зверски измъчвани от хората на тогавашния началник на сектор Тежки престъпления срещу личността Ботьо Ботев. Къщата на ужасите в Копривщица. След изтръгнатите насилствено самопризнания те бяха осъдени на доживотен затвор.

Впоследствие Софийският градски съд напълно оправда двамата украинци Александър Русов и Алексей Кичатов, както и строителния предприемач Ангел Василев, бившия му шофьор Юрий Ленев и племенника му Георги Георгиев. Делото стигна и до ВКС. Петимата отново са оправдани. В последствие „мъчителите“ също бяха оправдани и се оказа, че вече 22 години не знаем кой-кого и защо.

Подобна версия с клошар-килър лансираха от МВР и при зверското убийство на Яна в Борисовата градина. Изглежда престъпление, извършено от клошар е любимото алиби на вътрешното ни ведомство.

И в двата случая никой не повярва и никой не разбра същност кой стои зад показното убийство. Съдът оправда набедения пак по ДНК бедняк.

Сега сценарият от МВР изглежда абсолютно същият.

Освен Европейската комисия, и САЩ официално обявиха, че ще наблюдават и ако трябва ще помагат на разследването. Това значи, че никой не вярва на бг властите.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар