Заместничката на Иванчева: Зле сме психически, не ни достига кислород

България
Петко Дюлгеров – обвинен за посредничеството при подкупа на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заявява, че ”работи за 15 процента от сумата”.

Това се чува от записаните със СРС-та разговори, които бяха изслушани днес в съдебна зала, предаде БТА.

Като уточнява, че може да поиска и 20 процента, Дюлгеров казва, че размерът на комисионната зависи от сложността на задачата.

 

В записаните разговори Дюлгеров и строителният предприемач говорят само за забавена преписка. Интересен е фактът, че Дюлгеров никъде не назовава името на Иванчева, а ползва местоимения.

 

Ваклин настоява за среща с Иванчева, но от разговора става ясно, че това не може да се случи.

 

Вече сме зле психически и моля заседанието да не е целодневно. Това каза Бляна Петрова в началото на днешното заседание на делото срещу нея и отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчва. Те и Петко Дюлгеров са подсъдими за подкуп.

 

Петрова каза пред съда, че „вече сме три задържани в килията и въздухът не достига. Кислородът не достига буквално”, посочи Петрова.

 

„Мисля, че за съвсем кратък период са били две, през останалото време са три, а и всички имаха възможност да видят в медиите снимките от килията както представлява, какъв е прозорецът, който очевидно няма как да се отвори, т.е. нямаме нормален достъп на свеж въздух, доколкото софийският въздух може да бъде наречен така“, обясни пред медиите адвокатът на Петрова – Емануил Йорданов.

 

Той подчерта, че това, което на него му прави много силно впечатление е, че поредица от длъжностни лица, начело с министъра на правосъдието се оплакват от пренаселеност на следствените арести.

„За мен тази пренаселеност е следствие от безобразната практика прокуратурата да иска най-тежките мерки за неотклонение, независимо от това дали разполага с доказателства или не и съдът да се съгласява в 98% от случаите с това“, посочи защитникът. Той заяви, че в конкретното дело липсва какъвто и да е смисъл Иванчева и Петрова да бъдат държани повече в арест.

Frognews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар