Защо нашите пенсионери не взимат 13 пенсия, а тези в Гърция всяка година?

България

Защо нашите пенсионери не взимат 13 пенсия след като имаме толкова милиарди излишък?

След като правителството ни декларира за 1.5 млрд. лв. към края на Май. За сравнение, година по-рано излишъкът беше 1.7 млрд. лв., но сега има по-големи разходи заради увеличени социални плащания, заплатите в публичния сектор и повече еврофондове.

Правителството намери пари за бонуси във всички ведомства дори за държавната агенция за българите в чужбина за които стана ясно, че са си откраднали доста парички !

И така за всички има пари, а само за лошият материал няма – пенсионерите, които както казва Борисов преди „били изплюскали бюджета“!

Явно и видно е, че има разделение на класите и пенсионерите са втора категория хора !
Във всички държави има тринадесета пенсия, а само в България няма !
Ще им дадем 40 лева два пъти в годината, ще им вдигнем цените на тока, водата и храната, ще им поскъпнат и лекарствата и банковите такси !
Ех, старост – не радост, но едно обаче забравят днешните политици, че и те ще остареят и ще бъдат немили недраги ! Когато свърши шахматната игра и царят и пешката се озовават в една кутия !

Забравили от къде идват и на къде отиват, самозабравили се ! Защо нямат нашите пенсионери 13 пенсия ли, ами защото правителството не иска !
Уж се сравняваме с другите държави, ама само по взимане, не и по даване !

И ако предишният министър ни говореше за постна пица,  днес и пица няма !

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар