За спомен от Брюксел: 9 първи дами и един първи джентълмен (СНИМКИ) – Свят

Главните новини

Съпруги на държавни и правителствени ръководители, участващи на срещата на НАТО в Брюксел, посетиха музея на художника Рене Магрит в белгийската столица. Сред тях бе и съпругата на българския президент Румен Радев – Десислава Радева.

При посещението в музея заедно с нея бяха първите дами на САЩ Мелания Тръмп, на Франция – Бриджит Макрон, съпругата на турския президент Реджеп Ердоган – Емине, както и половинките на други държавни лидери.

За спомен от Брюксел: 9 първи дами и един първи джентълмен (СНИМКИ)Yahoo

Вчера първите дами посетиха изложба на Рене Магрит и се разходиха в оранжериите на кралица Матилда.

На снимките присъства и един единствен господин, точно над Мелания Тръмп и Емине Ердоган. Това е съпругът на премиера на Люксембург Ксавие Бетел – Готие Дестене. Бетел е първият открит хомосексуален премиер на Люксембург и е третият премиер в света, който не крие сексуалните си предпочитания. Той сключва брак с Готие Дестене на 15 май 2015 г.

„Първият джентълмен” на Люксембург е архитект по професия.

За спомен от Брюксел: 9 първи дами и един първи джентълмен (СНИМКИ)Yahoo

Българската първа дама Десислава Радева е очарована от пътуването си до Брюксел, където придружи съпруга си Румен Радев на срещата на лидерите в НАТО.

„Днес беше един много особен ден. Срещнах се с най-популярните първи дами и видях страхотни красоти, особено в оранжериите на кралица Матилда”, написа Десислава Радева в личния си Фейсбук профил.

Кои първи дами (и един съпруг) са на снимката (най-отгоре) от ляво на дясно:

За спомен от Брюксел: 9 първи дами и един първи джентълмен (СНИМКИ)Yahoo

Първата дама на Франция Бриджит Макрон, първата дама на Турция Емине Ердоган, първата дама на САЩ Мелания Тръмп, белгийската кралица Матилда, Ингрид Шулеруд-Столтенберг (съпругата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг), Десислава Радева (съпругата на българския президент Румен Радев), Амери Дербодренгиен (съпруга на белгийския премиер Шарл Мишел), Готие Дестене (съпруг на премиера на Люксембург Готие Дестене), Мойка Стропник (съпруга на словенския премиер Мирослав Церар), първата дама на Исландия Тора Маргрет Балдвинсдотир.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар