Зетят на Тръмп щял да прави таен канал Вашингтон-Москва – Свят

Главните новини

Зетят на американския президент Доналд Тръмп – Джаред Къшнър, заедно с руският посланик във Вашингтон Сергей Кисляк, щял да прави таен канал за комуникация между Вашингтон и Москва. Двамата са обсъждали възможността за създаването на защитена комуникационна връзка между предизборния щаб на Тръмп и Кремъл чрез руски дипломатически ведомства. Това съобщава „Вашингтон пост“, предаде БГНЕС. Идеята е била по този начин да се направят почти невъзможни за следене разговорите преди победата на Тръмп.

Според източници на медията Кисляк е издал на шефовете си в Москва, че Къшнър (който освен зет е и старши съветник на Тръмп) е отправил подобно предложение по време на среща на 1 декември в „Тръмп Тауър“. Именно Къшнър е предложил руското посолство в САЩ да се използва като прикритие на комуникационните връзки. По време на въпросната среща е присъствал и подалия по-късно оставката си съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

„Вашингтон пост“ са изискали коментар от адвоката на Флин Робърт Келнър, от Белия дом и от руското посолство във Вашингтон. Всички те обаче са отказали изказвания по темата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар