Иван Ценов: Искаме да направим баскетболен празник – Баскетбол

Спорт

За първи път в историята един ден – 17 септември, ще бъде посветен изцяло на баскетбола. В зала „Универсиада“ старт ще дадат малчугани до 10 години, които от 9 часа ще завземат терена и ще покажат уменията си. В програмата са предвидени и мачове: Журналисти vs. Ветерани, Треньори vs. Съдии, Сборен отбор Аматьори vs. Сборен отбор А група, мъже, демонстративен мач по баскетбол на колички и за финал – най-очакваният мач – за Суперкупата при мъжете между шампиона на НБЛ Виваком – Лукойл Академик и носителя на Купата на България Берое. През целия ден извън залата ще се провеждат мачове за момичета и момчета и мъже по 3х3, като финалът при мъжете ще се играе по време на почивката между полувремената на мача за Суперкупата. Предвидени са много игри за феновете и подаръци за най-малките.

Денят на баскетбола и мача за Суперкупата на България се провеждат в подкрепа на операция „Жълти стотинки“, а събраните средства ще бъдат дарени в полза на деца с тежки, множествени увреждания. На пресконференция беше обявено, че след края на мача за Суперкупата, празникът за любителите на баскетбола може да продължи. На голям екран в зала „Универсиада“ от 21.30 часа ще може да бъде наблюдаван финалът на Европейското първенство по баскетбол за мъже, излъчван пряко от Истанбул от БНТ HD.

„Миналата година проведохме мач за Суперкупата при мъжете. Тази година идеята ни е да разширим тази инициатива, да го направим по-голямо и да включим в общи линии всички активности, които има федерацията по баскетбол. За съжаление отборът на Хасково 2012 отказа да участва в планирания мач за Суперкупата при жените, защото са на твърде ранен етап от подготовката си. Казвам това с огромно съжаление, защото беше хубаво да имаме и такъв мач, но се надяваме догодина да успеем да осъществим и тази идея. Ще започнем с баскетболен фестивал по мини баскет. Предвиден е и мач на Ветерани срещу Журналисти. Вече са ясни имената на някои ветерани, които ще участват в този двубой – Георги Младенов, Тодор Стойков, Бойко Младенов, Ивайло Равуцов и други – все имена, които обещават много стабилно представяне. Очакваме журналистите да се представят също силно и да се подсилят с изненадващи участници. Искаме да направим истински празник на баскетбола и да представим абсолютно всичко в рамките на един и всички, които обичат баскетбола и се интересуват, да останат един цял ден в зала „Универсиада“, заяви Иван Ценов, изпълнителен вицепрезидент на БФБаскетбол

Снимка: Емона Цончва, Sportal.bg

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар