ИЗВЕРГ! Пенсионер напи яко две момичета във Варна, опита да блудства с малолетна

Без категория

Районен съд – Варна осъди пенсионер за посегателство спрямо малолетно и непълнолетно момиче.

В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат за виновен, че през месец юни 2015 г. във Варна направил опит да извърши действия за възбуждане на полово желание с малолетно момиче /престъпление по чл.149 ал.1, вр.чл.18 от НК/.

Подсъдимият беше признат за виновен и по повдигнатото спрямо него обвинение за това, че в периода от 13 до 21 юни 2015 г., в условията на продължавано престъпление, упоил с алкохолни напитки – ракия, бира, водка и червено вино, две ненавършили 18-годишна възраст момичета – съответно непълнолетно на 15 години и малолетно на 13 години.  Деянието е наказуемо по чл. чл. 193, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът беше частично оправдан по обвинение в даване на парична облага и извършване на блудство с непълнолетна, занимаваща се с проституция. Той е с чисто съдебно минало.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания като определи 64-год. мъж да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият бе осъден още да заплати обезщетение на пострадалата малолетна за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

източник

 

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар