ИЗВЪНРЕДНО! Каракачанов да каже колко обществени поръчки са дадени на СКАТ ТВ ООД от ведомството му!

България

През последните дни обстановката около Обединените патриоти стана отново напечена. Нещата ескалираха, след като Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов. За коментар потърсихме журналиста Димитър Байрактаров.

Информационна агенция „Дейли Прес“: Г-н Байрактаров, как ще коментирате исканата оставка на Красимир Каракачанов от Волен Сидеров? Има ли основание Сидеров да иска такава?

Димитър Байрактаров: Волен Сидеров знае доста неща за двамата вицепремиера и според мен в момента той прави услуга на Каракачанов с исканата оставка, но Каракачанов се прави на оригинален и дори се опитва да го иронизира, а Волен просто го спасява от огромен резил.

Информационна агенция „Дейли Прес“: Звучите някак си загадъчно! Как така Сидеров спасява Каракачанов от огромен резил?

Димитър Байрактаров: Много просто! Ето, ще ви дам пример. Колко обществени поръчки са дадени на СКАТ ТВ-ООД с мажоритарен собственик Валери Симеонов от Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната“? Ще допълня въпросът. Тези обществени поръчки за доставка на телевизионни програми ли са и за колко хиляди лева?

Информационна агенция „Дейли Прес“: Искате да кажете, че двамата вицепрмира са си раздавали обществени поръчки?

Димитър Байрактаров: Вие го казвате. Аз давам примери и задавам въпроси към Каракачанов?

Информационна агенция „Дейли Прес“: Вие сте разследващ журналист и не задавате случайни въпроси, вероятно разполагате и с документи?

Димитър Байрактаров: Да, така е. Разполагам с документи, но ако ми позволите да задам още един въпрос към Каракачанов, тъй като с колегата Николай Бареков на 28.07.2017 г. внесохме сигнал до главния прокурор за зулумите по южната ни граница- разбирайте в района на Малко Търново, но отговор не получихме! Та, въпросът ми към Каракачнов е: Какви копия от фактури са представени на 15.11.2018 г. по дело 7409/2017 г. от  СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ БАТАЛЬОН ЗА ЛОГИСТИЧНО ОСИГУРЯВАНЕ? Дали случайно тези фактури не са издавани на фирмата Скат ТВ- ООД за нощувки в мотел „Козият рог“?

Информационна агенция „Дейли Прес“: Да не искате да кажете, че Каракачанов е прикривал сумите дадени от МО за нощувки на военни в хотела на Валери Симеонов?

Димитър Байрактаров:

Аз само питам, а те са длъжни да отговорят, защото документите са повече от любопитни! Моля ви да публикувате точно моите

въпроси, а и се надявам, че вече разбрахте защо Сидеров прави джентълменска услуга на Каракачанов?

Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар