ИЗВЪНРЕДНО! 200 млн.лв.за жп взема фирма на журналистка близка до ГЕРБ

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналистката Росица Александрова Кирева се оказа собственик на фирма РОС БГ ЕООД, претендираща да получи от оперативните програми обществена поръчка за модернизацията на жп линията Пловдив-Бургас за 194 млн.лева.

Росица е главен редактор на регионалната радиостнация на Дарик в Хасково.

39-годишната журналистка е едноличен собственик на дружеството, което участва в една от най-големите обществени поръчки в България. Родена е, живее и работи в Хасково, пише Флагман.

Известна е в гилдията с второто си име – Александрова. В официалния сайт на Дарик радио, е посочена като „главен редактор и журналист с 14-годишен опит, 3 години от които в София.“ Не е известно някога да се е занимавала с друго, освен журналистика, както и да има инженерно или икономическо образование. Живее на семейни начала със Сейхан Асад Ахмед, с когото е съдружник в Одессаинвест 2012 ООД. Сейхан Ахмед развива скромен строителен бизнес в Хасковския регион, установи проверка на Флагман.

Собственикът на апартамента в панелката в ж.к.Меден рудник, където е седалището на фирмата, претендираща за сериозната обществена поръчка, е Райно Стоянов. Той е племенник на хасковския адвокат Димо Стоянов, който е едно от знаковите лица на СДС за Южна България.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар