Илияна Йотова със Страшно Разкритие: МИГРАНТСКА Катастрофа Връхлита България! Вижте какво ни готви ЕС

Без категория

Промяна в политиката на ЕС по отношение с мигрантите няма да има в скоро време, а това означава едно – много тежки последици за България.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира предстоящата среща (тази неделя) между Германия, Австрия, Франция и държавите, които са външни граници на ЕС, сред които е и България.

 

Срещата се свиква спешно от немският канцлер Ангела Меркел, на която й е поставен ултиматум, че ако не намери бързо решение на мигрантския въпрос, ще загуби властта в Германия.

Коалиционните й партньори – баварската партия ХСС, я призоваха за светкавично разрешаване на кризата с бежанците и заплашиха, че ако до 20 дни не реши проблема, те ще напуснат коалицията и правителството ще падне.

И тъй като Меркел няма много време, спасителното за нея решение е „Дъблинското споразумение“.

Според него, мигрантите могат да бъдат връщани обратно в първата държава от ЕС, където са получили регистрация. Така най-наводнените с мигранти страни, каквито са Австрия и Германия, ще могат да върнат бежанците си към държавите, които са външна граница на ЕС, сред които е и България.

„Ако „Дъблинското споразумение“ започне да се прилага, България ще се превърне в санитарен пояс на ЕС“, коментира вицепрезидентът Йотова. Германия и Австрия са категорично решени да го наложат на държавите, които сме външна граница на ЕС, като ни залъгват с допълнителни субсидии.

Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия – Матео Салвини обаче е категоричен, че държавата му няма да приема повече нито един бежанец. И дори заплашва, че ако ЕС се опита да им наложи противното, Италия ще напусне Съюза.

Бойко Борисов също е категоричен, че България няма да се съгласи на сделката да приеме още мигранти срещу пари.

Той заяви в парламента, че ще настоява за затваряне на границите на ЕС, както и за създаване на бежански центрове в страните от Северна Африка.

 

Идеята за сключване на споразумения с държавите от Северна Африка за спиране на мигрантската вълна всъщност намира широка подкрепа сред много от европейските лидери. Германия и Австрия обаче, незнайно защо, предпочитат изпълнението на Дъблинското споразумение – тоест – да напълнят с мигранти периферията на ЕС, където е и България.

Имаше и идея за създаване на бежански центрове в Албания, която хем е в Европа, хем не е част от ЕС. Но така бежанците пак остават на територията на Стария континент.

Албания няма нищо против, защото се надява след този реверанс, ЕС по-бързо и лесно да я приеме в редиците си.

Според вицепрезидентът Илияна Йотова, срещата между лидерите на ЕС в неделя ще е само подготвителна и със сигурност ще има и следваща. Но намирането на единно решение в ЕС по въпроса с мигрантите, ще е много тежък компромис.

Затова се очаква големите в ЕС да атакуват с всички сили най-слабите и уязвими звена на съюза, сред които безспорно е България, категорична е тя. И ако страната ни не защити до край интересите си, рискува да се превърне в мигрантското бунище на ЕС. 

Надя Колева, Skandalno.net

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар