И заваляха оставки като дъжд от шуробаджанашкия кръг в Хасково – България

Главните новини

Дъжд от оставки заваля в община Хасково, след като гръмна скандалът с роднинско-приятелските назначения на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, предаде OFFNews.

Това се случи след разкритията на депутата от БСП Елена Йончева за изключително шокираща схема за конфликт на интереси в Хасково, с която би трябвало да се занимава държавното обвинение. Дали това ще се случи в действителност обаче е съвсем отделна тема.

Оставките на внедрените близки, роднини и познати на Добрев в Хасково реално започнаха още преди три дни. Тогава молби за напускане депозираха двамата заместник-кметове на общината. Тръгнаха си съученичката на Добрев Милена Трендафилова и неговият кумец и съученик Евгени Консулов.

Днес по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ призна, че е уредил назначаването им, но оправда кадруването си с факта, че те били истински „дрийм тийм“, който едва ли не се пожертвал, за да отиде да работи в общината.

Въпреки похвалата за професионализма на близките до Добрев днес последваха нови оставки. Малко преди обедната почивка оставки хвърлиха кумата на Добрев Биляна Димитрова, която бе секретар на общината  и първата братовчедка на бившия министър Росица Гаргова, която завежда финансовата дирекция.

Двете заявиха пред Дарик, че молбите им за напускане били личен акт и че не можели да работят с кмета Добри Беливанов.

Съпругът на първата братовчедка Даниел Гаргов е председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент, което е очевиден конфликт на интереси, тъй като реално работата му е да контролира работата на жена си.

Освен това Гаргов е акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес – „Еко Традекс Груп“ АД, веригата чейндж бюра „Форуком“, пътностроителната „Европът 2005“ ООД и много други. „Еко Традекс Груп“ има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 млн. лв., а освен това самостоятелно или в консорциум е получила договори за саниране по „безплатната“ програма. „Европът 2005“ пък изгражда и ремонтира общински пътища в хасковско.

„Зетят на Делян Добрев, който е председател на Комисията по бюджет и финанси, е акционер в повече от 40 фирми. През тях преминават обществени поръчки за над 100 млн. лв.“, заяви Йончева. 

До края на работния ден в община Хасково се чакат още оставки.

Според източници на OFFNews хасковската структура на ГЕРБ на практика е разделена на два лагера, а конфликтът между тях тепърва ще се разраства.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар