Карлос Сайнц младши и Макларън отиват в Рено – Формула 1

Спорт

Карлос Сайнц младши е подписал договор с Рено и според Аутоспорт Макларън също ще сключат сделка с французите. Така догодина в болидите на тима от Уокинг няма да има Хонда, а двигатели Рено.

Според източници на Аутоспорт Сайнц е успял да прекрати договора си с Торо Росо и да премине към заводския тим на французите, което пък е част от сделката с Макларън. В резултат младежкият тим на Торо Росо ще премине към Хонда догодина.

За интересната подробност, че Сайнц е част от преговорите за размяна на доставчици на двигатели стана ясно по време на Гран При на Италия. Тогава разговорите между Макларън и Хонда все още продължаваха, но вече ставаше ясно, че няма да се стигне до продължаване на партньорството. Рено дадоха признаци, че искат да се разделят с Торо Росо и да подпишат с тима от Уокинг, а Сайнц не криеше, че му е омръзнало да чака за място в Ред Бул.

В резултат догодина Сайнц ще е съотборник на Нико Хюлкенберг, но някои смятат, че е възможно младият испанец да си тръгне още този сезон – за Гран При Малайзия. Така Карлос може веднага да измести Джолиън Палмър, а Пиер Гасли да го замести в Торо Росо.

Остава въпросът дали Гасли ще заеме мястото му и догодина. С идването на Хонда може да се появят и нови пилоти – например Нобухару Мацушита, който в момента в програмата за развитие на млади таланти на Макларън. Той обаче няма достатъчно точки за суперлиценз и може би няма да успее да ги събере навреме за старта на сезон 2018.

Освен двигатели Хонда, Торо Росо ще ползват и скоростни кутии от Макларън. Остава само всички договори да бъдат подписани и според Аутоспорт това ще се случи преди Гран При на Сингапур.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар