Китайци искат да строят тунел под Шипка

Инвестиции
Интересът на китайците е станал ясен днес, на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

Китайският консорциум „СИТИК Констракшън” проявява инвестиционен интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Интересът на китайците е станал ясен днес, на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания.

България потвърди ангажимента си за строеж на тунел под Шипка

Тунел под Шипка щял да пречи на мечките

„Крайно време е да положим основите на едно дългосрочно и устойчиво партньорство между България и китайския бизнес”, посочи министър Нанков.

В хода на разговора са обсъдени възможностите за подписване на Меморандум за сътрудничество, включващ конкретни параметри за публично-частно партньорство.

„Ще бъда щастлив, ако успеем да отбележим напредък в нашите съвместни усилия за реализиране на инфраструктурни проекти под формата на публично-частно партньорство”, подчерта по време на срещата министърът.

По думите му на бизнес отношенията между България и Китай ще допринесе и предстоящият форум „16+1”, – инициатива, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа, чийто домакин ще бъде София.


Източник: Делник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар