Кметът на Дупница подари икона на кикбоксьор – Бойни спортове

Спорт

Европейският вицеампион по кикбокс за младежи Доброслав Радев заедно със своят треньор Кирил Чакъров днес гостуваха на кмета на Дупница инженер Методи Чимев. Двамата споделиха впечатления от шампионата на Стария континент, домакин на който беше Македония.

„Категорията на Добри бе с най-много състезатели – 17, като в нея бяха световни сили като Русия и Украйна. Бяхме подготвили отлично Добри и в крайна сметка стигна финала. Не искам да коментирам съдийство, казахме каквото имаше да казваме, за нас Добри си е европейски шампион“, коментира Чакъров. „Конкуренцията бе жестока, но пък ако те е страх не ходиш. Бях сигурен, че ще взема медал, но макар сега да не успях да взема златото – другият път ще успея“, категоричен бе 17-годишният боец. Той бе награден с икона на Свeти Иван Рилски от кмета, който връчи плакет и на Чакъров. Младият състезател на националният отбор на България и дупнишкия „Патриот“ изненада инженер Чимев като му подари шапка на любимият му футболен отбор „Ливърпул“. Радев даде и първият си автограф, разписвайки козирката на шапката.

„Ето това е мъжкото. Да не се оплакваш от съдии, да не търсиш причини, че не си станал европейски шампион. Това е големият мъж, а Добри е вече пораснал като такъв. Следващата година те очаквам отново тук, с медал от Световното първенство“, обърна се към Радев градоначалникът. Той обяви, че талантливият ни национал ще получава ежемесечно стипендия, както световният шампион по Таекуон -до за младежи Александър Джорджев.

Милчо Максимов

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар