Който е женен за прокурор – на свобода, който не е – в кауша

Без категория

Писмо до някои посолства на ЕС в София и до ЕК – Дирекцията по спазване правата на човека са изпратили служители на ДАИ – Благоевград.

Те се оплакват, че спецпрокуратурата действа избирателно, нарушавайки всички принципи на равнопоставеност в съдебния процес.

Това съобщиха пред Фрог нюз някои от подсъдимите.

Става дума за това, че петима от общо десет задържани на 24 април т.г. продължават да са в ареста. Според прокурорът от Специализираната прокуратура Петър Белчев става дума за организирана престъпна група от служители на областния отдел “Автомобилна администрация” – Благоевград.

Те получавали подкупи от транспортни фирми за различни услуги.

Странното е, че още след изтичане на мярката задържане на 72 часа, пръв от ареста си тръгва Ангел Янчев.

Той е не само считан за един от организаторите, но и е на висок пост в ДАИ. Фрапиращото обаче е, че неговата съпруга Ирина Арменова-Янчева е прокурор в…

Специализираната прокуратура. За първи път Специализираната прокуратура, макар да е внесла искане за постоянен арест което искане не е уважено от съда, не внася протест срещу освобождаването.

Според опитни юристи това е парадокс. Излиза, че гръмките изявления на довчерашния шеф на спецобвинението Иван Гешев, че не се влияе от факта, че съпругата на Янчев е негова колежка, не отговарят на истината.

Едва ли някой се съмнява, че тя вероятно има възможност да контактува с колегите си, които събират доказателства срещу съпруга й.

Колегите на Янчев се жалват от откритата демонстрация на двоен стандарт, която превръща едни в превилигировани пред закона, а други – в изкупителни жертви. / FROG NEWS

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар