Кока-кола, преди и сега

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Помните ли, че по време на социализма Кока-кола се продаваше в България във специфичните си по форма бутилки, но с надпис (с техния фирмен шрифт) “Кока-Кола” на български?

Кока-кола през социализма.

Защото България имаше ограничен, но все пак някакъв суверенитет.
Защото бяхме сателит на СССР, но все пак държава.

Сега, през демонокрацията (да се превежда като колонизация) се продава главно така:
Кока-кола в колонизираната България: вече няма нужда от български, или кирилица.
Няма защо да глезим туземците, когато те вече не само са приели, но даже са и свикнали с англосаксонската колонизация и с “турското присъствие”.

Този англосаксонски колонизатор не е сам.
Той си има представители в региона. Напомням:

САЩ имат подписан договор за пълна и безусловна военна взаимопомощ само с 3 държави в света: Великобритания, Израел, и…Турция.

На разбираем човешки език това означава, че Турция е “отговорник” за американските интереси в района.
Тя е “партньор” и “съюзник”.

А щом е така, значи, всички съседни на Турция страни трябва не само да бъдат отслабени, но и да бъдат буквално в сферата на влияние на Турция.
Погледнете на картата на Турция: очевидно е:
Всички съседи на Турция са отслабени или смачкани за последните 30 години.
България през 1981-1983 година имаше БВП повече от натовските Гърция и Турция взети заедно. Днес БВП на България е по-малко от това на един средно голям турски индустриален град.
Сирия…има ли нужда да казваме – какво става със Сирия от 2011 година насам?
И кой, как и защо окупира (всъщност – получи) цяла Северна Сирия на десния бряг на река Ефрат и даже така обсъждания напоследък Идлеб?
Ирак. Да напомням ли, какво се случи на относително суверенния и благополучен, богат Ирак при Саддам Хюсеин? И сравнете с Ирак през последните 15 години?
Ако не сте забравили, Турция нахлува с турска военна сила на територията на този Ирак от последните 15 години толкова пъти, колкото реши за необходимо, за да преследва и воюва с “кюрдски терористи”.
Иран. Иран все още е силен, но е под санкции, системен натиск и постоянно го заплашваме, че ще го бием коалиционно.
Армения. Армения гасне, подобно на България. Тя се обезличава и обезцветява. Не се засилва през последните 30 години. И това не е естествен, а външно-управляем процес. Турското влияние в Армения се усилва.
СССР/Русия/Украйна. Те също са съсед на Турция, но през Черно море. Но дори и СССР за последните 30 години външно-управляемо беше срутена, разкъсана, отслабена. Турското влияние в Крим, Южна Украйна, руски Кавказ, средна Волга, и средноазиатските бивши СССР републики е умножено през годините. Отново заслугата за това не е само на Турция, нито на управленческия гений на ръководителите на турската държава.
В крайна сметка, какво общо има с всичко това тази кока-кола с Айше, Фатме и Ахмед?
Очевидното: в процеса на смилането на съседните на Турция страни по волята на англосаксонския колонизатор са включени и мултинационалните компании. Те действат като агент за влияние на територията на колониите, заедно с посолствата. Същите амбасади, които всъщност са генерал-губернатури. Те заедно със спец-службите и НПО са оръдие за управление и влияние на съзнанието на “масите”.
На прост език: за обезумяването, отродяването, и глобализирането на населението. На народа в минало време. За дебилизацията и оглупяването на бившите разумни хора.
Това са прости неща, но не за прости и вторично опростени и опростачени хора.
Това са очевидни неща, но не и за хора с нездрав блясък в очите, мътно-стъклен поглед и квадратни очи. Хора, мантруващи колониално-либералните мантри за “невидимата ръка на пазара“, “пазарна икономика”, и, разбира се – “по-малко държава и повече корпорации“.
Ето го резултатът: “25-я кадър” – погледът не само на децата, но и на възрастните свиква с всичко това. Не само се уморява, спира и се отказва да се възмущава, но даже и ръката му се протяга по навик, купува, плаща за всичко това. Носи го в къщи и налива от тази бутилка на роднините, на приятелите, даже на децата си.
От ТАЗИ бутилка!
И вината за това не е нито на колонизатора, нито на Турция. Те си гонят техния интерес с всички сили и средства, както змията поглъща жертвата си, нахлузвайки се като чорап върху нея.
Вината за това е на глупостта, малодушието и овчето примирение на населението. Същото това население, народ в минало време, което ходи в тези магазини на мултинационалните компании, купува консерванти, отрови, оцветители. Купува, “водено” от реклами, лъжи, измами, пропаганда и демагогия, “подсказана” чрез СМРАД.
Виновен за това е българоезичният глобалист-кирияк-стефчовец, вторично оскотял благодарение на овчето си търпение и малодушие.
Няма други виновни! Няма други отговорни!
Отговорен за всичко това е ВСЕКИ един от нас!
Без изключение!
ВСЕКИ!

Автор: Д-р Пламен Пасков

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар