Коледна работилница за деца – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В столичното училище „Акад. Емилиян Станев“ започва Коледна работилница за деца, предаде БНТ. Тя е част от Националната кампания „Мисията е възможна“ и е свързана с приобщаване към празника на деца, лишени от родителски грижи, които в момента живеят в центрове за настаняване от семеен тип.

Гости на работилницата бяха множество политици и общественици, сред които председателят на НС Цвета Караянчева и посланикът на Великобритания в България Ема Хопкинс.

Идеята на работилницата е да покажем, че в България различни деца няма, заяви зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

 Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика: За нас е важно те да получат подкрепата на родителите на децата, с които те ходят на училище, на съседите. Всички ние да ги научим, че можем да работим заедно с тях, а не да се сещаме за тях само по празниците.

Има 680 деца, които трябва да бъдат изведени от домовете за деца, лишени от родителска грижа, и това са последните стъпки на 10-годишната реформа на правителството, допълни тя

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар