Корнелия Нинова води делегацията на БСП за избора на Станишев за шеф на ПЕС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова води партийната делегация за конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Лисабон. На форума се очаква президентът на ПЕС Сергей Станишев да бъде преизбран.

Той е единственият кандидат за поста.

 

В сбирката на европейската левица ще се включи и американският икономист Джефри Сакс.

 

На конгреса, който ще заседава на 7 и 8 декември в португалската столица, ще бъдат обсъдени и приети насоките за стартиращата през 2019 г. кампания за европейски избори.

 

Форумът ще излъчи и общият кандидат на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс. Левицата първа от европейските политически семейства посочи своя фаворит за изборната битка догодина.

Конгресът ще приеме и резолюции, които ще са в основата на платформата на ПЕС за европейските избори през 2019 г. Основен акцент е поставен върху социалното и икономическо развитие на ЕС, подобряването на благосъстоянието на младите хора, ограничаването на неравенствата, засилването на равнопоставеността на половете, стимулирането на демокрацията и върховенството на закона, намаляването на негативните последици от миграцията, както и стимулирането на вътрешнахата кохезия на Съюза и активното му участие в световните процеси.

В заседанията ще вземат участие делегати от партиите-членки, както и членове на Европейската комисия и Европейския парламент, министър-председатели, партийни лидери и активисти, представители на гражданския сектор и журналисти, сред които и: Федерика Могерини, върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност; Джоузеф Мускат, премиер на на Малта; Педро Санчес, премиер на Испания; Антонио Коща, премиер на Португалия, Зоран Заев, премиер на Македония и др.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар