Кралев откри реновирания стадион в Горна Оряховица – БГ Футбол

Спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално реновирания стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица. През 2016 година второто правителство на Бойко Борисов отпусна общо 3 милиона лева за реконструкция на стадионите в Горна Оряховица, Русе и Варна – трите стадиона в най-лошо състояние, на които играят отбори от „A“ група.

„Премиерът Бойко Борисов осигури финансирането от държавния бюджет, а ние направихме необходимото за реновирането на стадиона. Виждам, че има много деца за награждаване днес. Радостен съм, че освен представителният отбор, децата също играят на този стадион – това е най-важното. Желая Ви пълен стадион на срещите от баражите, успехът да продължи да следва славния ви отбор. „Локомотив“ трябва да продължи да участва в българския елит, защото там ви е мястото“, подчерта спортният министър по време на откриването на стадиона. Красен Кралев пожела успех на представителния отбор и на малките спортисти.

На обновения стадион в Горна Оряховица се състоя и „Нощта на легендите“ – футболна среща между ветераните на ОФК „Локомотив“-Горна Оряховица и ФК „Етър“-Велико Търново. Във футболната среща се включиха големите имена на българския футбол Краси Балъков, Бончо Генчев и Ивайло Йорданов.
Министър Кралев участва и в официалното награждаване с купи и медали на детско – юношеската формация на ОФК „Локомотив“, класирали се на призови места в първенството, организирано от Зоналния съвет на БФС. На официалното откриване на стадиона в Горна Оряховица присъстваха народният представител от ГЕРБ Клавдия Ганчева, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев и Даниел Костадинов – председател на ОбС Горна Оряховица.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар