Кралско свиждане за пострадалите деца в Манчестър (ВИДЕО)

Главните новини

Британската кралица Елизабет Втора посети днес болница в Манчестър, където лежат пострадали деца при атентата, в който загинаха 22-ма души и бяха ранени 64.

По-рано днес много хора в цяла Великобритания сведоха глави за минута мълчание в памет на жертвите, включително на лондонския площад „Трафалгар“ и площад „Албърт“ в Манчестър.

Кралицата се срещна с пострадали при атентата и лекуващите ги лекари в Кралската болница. Там са 12 деца на възраст под 16 години. 

„Това е отвратително. Много противно е да се избере подобна цел“, заяви 91-годишната кралица пред 14-годишната Иви Милс и родителите й.

Иви Милс не е от Манчестър и е пристигнала в града специално за концерта, съобщава Ройтерс. Това бил подаръкът й за рождения ден, обясни момичето на кралицата.

„Тя звучи много, много добре, много добра певица“, отговори й Елизабет Втора.

Кралицата изрази и „възхищението си от начина, по който жителите на Манчестър реагираха с човечност и състрадание на този варварски акт“.

Кралското семейство публикува снимки, на които Елизабет Втора се среща с Иви Милс, 15-годишната Мили Робинсън и 12-годишната Ейми Барлоу.

„Тя е очарователна, беше просто зашеметяващо – това не е нещо, което бихте очаквали“, заяви Мили Робинсън пред Скай Нюз след срещата си с кралицата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар