Краят: Макларън и Хонда приключват партньорството си във Формула 1 – Формула 1

Спорт

Хонда и Макларън обявиха официално решението си да прекратят партньорството си във Формула 1. Това ще се случи след края на сезон 2017 от шампионата. Партньорството започна от 2015 г. и ще продължи да бъде в сила през оставащите до финала състезания.

Такахиро Хачиго, президент и изпълнителен директор на Honda Motor Co., Ltd.:“Жалко е, че пътищата ни с Макларън се разделят преди да сме изпълнили амбициите си. Взехме това решение с надеждата, че е в името на доброто и за двете страни. От името на Хонда бих искал да изразя искрената си благодарност към феновете, които подкрепяха отбора, както към пилотите, членовете на екипа и към всеки, споделил с нас както радостите, така и разочарованията от самото начало на завръщането ни във Формула 1 през 2015. Хонда ще продължи да се състезава заедно с Макларън до самия край на сезон 2017, а след това ще продължи участието си във Ф1 и през 2018-а“ .

Шейх Мохамед бин Еса Ал Калифа, председател и шеф на борда на директорите на McLaren Group: „Хонда е велика компания, която подобно на Макларън, е във Формула 1, за да победи. Въпреки че партньорството ни не пожъна желания успех, това не омаловажава великата ни съвместна история, нито пък непрестанните ни усилия и стремеж към успеха. На този етап обаче в интерес и на двете страни е да продължим да преследваме състезателните си цели поотделно“ .

Зак Браун, изпълнителен директор на McLaren Technology Group:“Никога не е имало никакво съмнение в отдадеността и енергията на Хонда във Формула 1. Те са доказани победители и иноватори. Поради редица причини нашето партньорство не процъфтя така, както на всички ни се искаше. Това не е нито поради липса на желание за усилие от страна на Хонда или на Макларън, но дойде време да продължим напред в различни посоки. Като част от това състезание, ние се надяваме да видим голямото име Хонда отново на върха. Нашият спорт е по-добър, когато и те участват. Знам, че всички във Формула 1 споделят това мнение“.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар