Кремъл се подигра на Лондон: Не знаехме, че МИ-6 дава разрешенията на британския премиер къде да ходи и с кого да се среща

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Честно казано, не знаехме, че МИ-6 дава разрешенията на британския премиер къде да ходи и с кого да се среща.

Това за нас е новина. Иначе какво да коментирам…“ Думите са на секретаря на президента Путин – Дмитрий Песков по повод изявлението на бившия шеф на британското раузнаване Ричард Диърлов.

По-рано днес Диърлов сподели пред лондонския „Таймс“: „Ние много съжаляваме, че помогнахме на Владимир Путин“.

1999 до 2004 година, припомни как преди 18 години към него се е обърнал важен човек от Федералната служба за сигурност в Москва. “Мъжът ме помоли да предам, че новият руски президент кани тогавашния наш министър-председател Тони Блеър на премиерното балетно представление “Война и мир” на композитора Сергей Прокофиев в Маринския театър в родния му град Санкт Петербург”, разказва Диърлов.

“Ние дълго спорехме дали стопанинът на “Даунинг стрийт” 10 да приеме поканата или не. Най-накрая решихме да отговорим положително. Това бе рядка възможност и тогава отношенията между Обединеното кралство и Русия бяха добри. С посещението на Блеър ние, макар и неофициално, дадохме рамо на бившия агент на КГБ да укрепи международните си позиции. Сега обаче съжаляваме за това решение”, каза още бившият шеф на МИ-6.

Около час след коментара на Песков, от Кремъл пуснаха още едно съобщение до медиите. В него се казва че на Москва и е омръзнало да се занимава с историята около опита за убийство на бившия руски агент Скрипал. Несериозно е, имаме по-важни неща за вършене, пише в съобщението.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар