Кънчо Стойчев ВЗРИВЯВАЩО: НАРОДНИЯТ БУНТ е в Зародиш, Но До Дни ЩЕ СТАНЕ МАСОВ И БРУТАЛЕН… ДНИТЕ НА БОРИСОВ И ГЕРБ СА ПРЕБРОЕНИ!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Народният бунт е още в зародиш. Тепърва предстои той да стане масов. До 1 месец.

А причината за недоволството на населението е повече от ясна – налице е тотално разминаване между печалната реалност, в която живее народа и реалността на управляващите. Арогантното отношение на властта към народния ропот пък още повече възпламенява бунта.

Това коментира днес социологът Кънчо Стойчев пред агенция „Фокус“.

За разлика от кроткия социален протест на майките на деца с увреждания, сега вече става въпрос за народен бунт в най- чиста форма. Характеризира се със спонтанност.

Идеите на протестиращите не са изчистени, още са хаотични. Те нямат единен организационен център. Но са в процес на развитие.

И Когато идеите на улицата започнат да се конкретизират и да се формират конкретни искания, бунтът ще стане масов. Този народен бунт ще става все по-мащабен и няма лесно да стихне.Той показва нещо много важно – че повече не може така.

В момента управляващите се опитват да обвинят недоволните в опит за преврат. Опитват се да припишат протестите веднъж на опозицията, друг път на външни сили…

Но на всички ни е ясно: Бунтът е заради 10- годишното управление на ГЕРБ. Заради корупцията, кражбите, монополизацията и арогантността на Борисов и партията му. За 10 години на власт ГЕРБ не реформираха нито един сектор, стандартът на живот в България тотално се срина.

А Борисов и хората му превърнаха партията си в партия– държава, в един уродлив и безпринципен вариант на отминалата тоталитарна система, коментира още Кънчо Стойчев.

За 10 години ГЕРБ показаха, че нямат капацитет да управляват. Защото едно е да управляваш, и съвсем друго – просто да държиш властта. Това прави Борисов – държи властта, разбира се не без външна помощ. Държи я, но не може да управлява.

В момента управляващите са в патова ситуация и в отчаянието си не спират да плашат хората, че предсрочните избори са нещо лошо. Плашат, че нови избори ще са фатални за страната ни… Докато всъщност е точно обратното. Чрез сплашване се опитват да откажат народа от идеята за избори – да лишат хората от демократичното им право! Ето срещу това е бунтът – срещу авторитаризмът и властовият диктат, който установиха ГЕРБ по време на 10-годишното си управление.

„На фона на народното недоволство, президентът Радев удари звучен офицерски шамар на Борисов“, категоричен е социологът. Радев призова Борисов да представи публично идеите си как смята да бори корупцията и да вдигне на крака издънената българска икономика. А премиерът реши, че Президентът го кани на среща да се изясняват. И се хвана за това като удавник за сламка. От президентството обаче поляха Борисов със студен душ, като поясниха, че Радев е имал предвид „премиерът да представи план пред народа и да си свърши работата“. И че „Президентът няма никакво намерение да прави задкусилни договорки“.

Най- сериозната грешка на Борисов беше, че не поиска веднага оставката на Валери Симеонов. Въпреки че той по принцип има нюх за оцеляване, в този случай подцени ситуацията. И отказът да освободи Симеонов още повече настрои хората срещу правителството му и срещу самия него. Не че този акт щеше да спаси и закрепи задълго Борисов, но можеше да удължи с още малко пребиваването му в политиката, завърши Кънчо Стойчев.

Надя Колева, Skandalno.net

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

3 comments

  • ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ДА СЕ ПРИНУДИ ЕДНО ВРЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПАДНЕ- ДА СЕ ПРИЗОВАТ БЪЛГАРИТЕ КЪМ МАСОВ БОЙКОТ И СТАЧКА.
    НА РАБОТА ЩЕ ХОДЯТ САМО ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ,НО МНОГО СЕКТОРИ В УСЛУГИТЕ ЩЕ БЪДАТ БЛОКИРАНИ.
    ПРИ ПРОТЕСТИТЕ СА НУЖНИ ОРАТОРИ И РЕЧИ,КОИТО ДА ПРОКЛАМИРАТ ЯСНИ ЦЕЛИ!
    САМО С ШЕСТВИЯ И ВЪЗГЛАСИ „БОЙКО-КУРВО“ НЯМА ДА СТАНЕ!

  • НАХЛУВАНЕ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПАРЛАМЕНТА И ДА СЕ АРЕСТУВАТ ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ !

  • ГЕРБАДЖИИСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ САМО ХОДЯТ НА РАБОТА АМА НИКАКВА НЕ Я ВЪРШАТ !ТЕ САМО ПРИСЪСТВАТ ДРУГО НИЩО НЕ ПРАВЯТ !

Вашият коментар