Лили Борисова представи идеите си за НБЛ (видео) – Баскетбол

Спорт

Лили Борисова даде първата си пресконференция откакто бе избрана за генерален мениджър на Националната Баскетболна Лига. Тя говори относно идеите, които има за развитие както на самата Лига, така и на баскетболната игра у нас като цяло.

“Ще кажа няколко думи за нещата, които мисля, че са по-различни и са по-интересни и идват от мен. Знаете, че през юли баскетбол 3Х3 бе приет като олимпийски спорт. Още преди да се кандидатирам за този пост имах идея да се създаде 3Х3 лига към НБЛ, в която клубовете, участващи в първенството да имат отбори и да има успоредно първенство с редовния сезон. Клубовете имат интерес, но все още не е измислен формат“, каза Борисова.

„Друга моя идея, която е в следствие на проблематиката в българския баскетбол е, че всеки от клубовете има различни проблеми. За да мога аз да ги идентифицирам и да работим в насока подобряване, трябва да подходя индивидуално към всеки от клубовете. Идеята ми е да се направи профил на всеки клуб и да се изгради една база данни – всичко което имат или нямат, да се направи по-задълбочен анализ на чисто организационно ниво“, сподели още тя.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар