Лоренсо разкри причината за катастрофата си на „Мизано“ (видео) – Моторни спортове

Спорт

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо е изгубил концентрация по време на вчерашното състезание от MotoGP, заради което се стигна до катастрофата му на мократа писта „Мизано“. Испанецът стартира едва пети, но за половин обиколка напредна с четири позиции и се озова на лидерското място. Както неведнъж от началото на сезона обаче, той отново не успя да запази актива си и си тръгна от 13-ия кръг от MotoGP с нула точки.

По време на инцидента си, Лоренсо вече имаше преднина от над три секунди спрямо намиращия се на втора позиция Данило Петручи. Разяснявайки случилото се след състезанието, Лоренсо призна, че е вложил прекалено много енергия върху електрониката вместо върху самото каране и една по-бърза смяна на посоката от обикновено бе достатъчна да извади от ритъм мотоциклета му.

„Системата на Ducati е по-сложна от тази на Yamaha. Аз все още не съм напълно адаптиран към нея и мисля прекалено много за възможностите. Това означава, че изгубих концентрация, докато карах, а не означава, че не мога да карам. Този път направих малко по-бърза смяна на посоката без да използвам задната спирачка, което бе достатъчно, за да катастрофирам. Не очаквах да се стигне дотам, но при дъжд всичко се случва. Много е жалко, защото днес имахме първа реална възможност да спечелим с новия ми тим“, разкри недоволният Лоренсо.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар