Любо Минчев: Везенков и Бост ще играят, очакванията са нормални – Баскетбол

Спорт

Националният селекционер Любомир Минчев обяви при заминаването на България за Португалия, че Александър Везенков и Дий Бост ще бъдат на линия за визитата на “лъвовете”. Двамата баскетболисти се контузиха при последната контрола, която завърши с изразителна победа над Македния, но отлетяха за Лисабон заедно с останалите десетима избраници на Минчев.

“Дий Бост тренира снощи и няма сериозни проблеми. Везенков почива снощи и днес, но и двамата ще бъдат готови за мача. Йордан Минчев остава тук, но това не значи, че няма да играе в следващите мачове. Това е решение, което касае този мач”, разкри Минчев.

“Надявам се да играем добре. Португалия играе здраво, с много енергия в зщаита. Не мога да кажа, че са много по-добри от нас. Или пък ние от тях. Всичко опира до моментното състояние, настройката и това как ще играем”, добави селекционерът.

“Нормално е да очакваме класиране. След равностойните мачове със силни съперници миналата година, сега е нормално да очакват победа от нас. Подготвихме се доколкото можем и смятам, че трудно можеше да бъдем по-добре от състоянието, в което сме сега, предвид някои проблеми”, завърши той.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара

Вашият коментар