Любо Минчев критичен след победата над Португалия – Баскетбол

Спорт

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Любомир Минчев охлади ентусиазма както на играчите, така и на феновете след победата в Португалия с 82:71 в сряда вечер. Специалистът отсече, че този мач дава добра основа, върху която да се гради в предварителната световна квалификация, но в никакъв случай не може да се смята, че България вече се е класирала за следващата фаза.

“Една победа не означава нищо. Тя ни носи още малко самочувствие и е предпоставка за класиране, но само това няма да ни е достатъчно. Имаме още работа да свършим, така че няма да изпадаме в никакви крайности. Все още сме далеч от класирането”, заяви той пред “Тема Спорт”.

Относно самия мач селекционерът призна, че не е доволен от последната четвърт, в която нашите допуснаха авансът им от 20 точки да бъде стопен наполовина.

“Започнахме много силно срещата и след голямата преднина, която изградихме на полувремето, се видя известно отпускане. Не съм доволен от това, което показахме в последната част. Има още какво да коригираме като поведение и като отношение. През първото полувреме обаче наистина играхме добре, като бяхме и с много солиден процент от тройката, близо 75. Бяхме разузнали отлично съперника, което допълнително ни помогна”, каза още Минчев.

Той допълни, че двубоят с Беларус в събота ще бъде коренно различен от този в Ситеш. “Беларус е съвсем различен като стил на игра и визия отбор. Те ни превъзхождат ръстово, което ще предположи и промени от наша страна като подход към играта. Надявам се, че публиката ще ни помогне също. Обикновнено след победа хората са по-ентусиазирани и може да има повече зрители в залата. Със сигурност ни чака битка”.

Селекционерът разкри още, че един от капитаните – Павел Маринов, е изкълчил глезен, но ще бъде на линия за домакинството в “Арена Ботевград” утре от 18,00 часа.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара

Вашият коментар