Люк Рокхолд: Мачът между GSP и Биспинг е напълно безмислен! – Бойни спортове

Спорт

Люк Рокхолд се завърна по впечатляващ начин в UFC. Бившият шампион в средната категория отсъстваше от Октагона повече от календарна година, след като довърши Дейвид Бренч в основния мач на UFC Fight Night 116.

Това бе първия му двубой след неочакваната загуба от Майкъл Биспинг на UFC 199 през юни миналата година. Тогава американецът загуби поясa в средна категория и бе критикуван не само от феновете на спорта, но и от други бойци в най-голямата организация в света.

В интервюто си след мача той за пореден път коментира предстоящия мач за титлата в средна категория между Джордж Сен Пиер (25-2 ММА и 19-2 UFC) и Майкъл Биспинг (30-7 ММА и 20-7 UFC), като заяви, че този мач е напълно безмислен, тъй като шансовете на канадеца са нулеви:

„Не предизвиквам GSP – казвам му да се откаже от този безмислен мач. Наистина вярвам, че той няма абсолютно никакви шансове. Неговата тактика няма да сработи срещу Биспинг. Колкото и да ми се иска Биспинг да загуби, той ще спре абсолютно всички събаряния, а това ще изтощи Сен Пиер. После ще го надиграе в стойка и може би ще го довърши в късните рундове. Готов съм да заложа къщата си на това.“

Рокхолд сподели, че все още се надява бившият шампион в полусредна категория да размили и да се откаже от сблъсъка. В такъв случай той ще бъде готов да заеме мястото му в мача. Бившият  носител на титли в Strikeforce и UFC  е последният човек побеждавал англичанина.

Ако битката се проведе и Сен Пиер спечели, боецът от AKA не вярва, че канадецът ще се изправи срещу когото и да е било от претендентите:

„Ако GSP спечели някак си, защото в този спорт всичко е възможно, той няма да се изправи срещу нито един от претендентите. А това е най-глупавото нещо от цялата история.“

Рокхолд бе доволен от първата си победа през декември месец 2015-та година досега не само заради впечатляващия завършек на срещата, но и заради обидите и нападките, които двамата бойци си размениха:

„Не казах нищо по негов адрес, но този човек се опита да омаловажи успехите ми досега. Просто го накарах да замлъкне.“

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар