Майки от 10 града излизат на протест, за да се борят за живота на децата си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Майките на деца с увреждания от 10 града излизат на протест под мотото „Системата ни убива, системата е блокирала”.

Те дадоха срок на депутатите до 1 октомври за приемат законите, необходими им да живеят нормално. Това са законът за хората с увреждания, за личната помощ и социалните услуги.

След като нито един от тях не е готов и приет, жените бяха принудени да продължат борбата за децата си с ефективни средства. Палатката на майките месеци наред да стои пред входа на народното събрание. Болшинството депутати, обаче се правят, че не ги забелязват. Майките са готови на всичко, за да променят законодателството, което до този момент ги дискриминира и поставя тях и децата им в унизително положение. Те са категорични, че действащите в момента нормативи буквално ги убиват.

Протестиращите отново ще поставят исканията си за реформа в социалната система. Вчера стана ясно, че последният вариант на проектозакона за хората с увреждания ще бъде оттеглен за преработване.

Протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова отправиха критики към него, тъй като според тях новият вариант на закона е осакатен и от него са извадени ключови за реформата текстове.

В София протестът започва в 17, 30 ч. пред НС. Жените призоваха хората да ги подкрепят.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Майки от 10 града излизат на протест, за да се борят за живота на децата си

Вашият коментар