Майстор на помпички за таксита най-накрая се озова в ареста – България

Главните новини

Полицията арестува производителят на „помпички” за таксита. Разследването на „Господари на ефира“ доведе до задържането на мъжа, който произвежда и продава устройствата, които вдигат в пъти сметките за таксиметров превоз, предаде Нова телевизия. 

Налагането на европейски стандарти и зачестилите проверки не оставиха в миналото проблема с т. нар. помпи в такситата. Оказва се, че практиката на някои таксиметрови шофьори да мамят клиентите продължава. 

В действителност е много трудно не само за пътниците, но и за инспекторите от автомобилната администрация, да разберат, че шофьорите помпат апарата. Старши инспектор Васил Палавров от ДАИ обясни, че инспекторите винаги са крачка назад, защото става въпрос за технологии, които постоянно се усъвършенстват.  

Той демонстрира устройство, което задейства друг механизъм, който пък влияе на апарата. Става въпрос за едно дистанционно управление, което прилича на ключодържател за кола. По тази причина и клиентът, и който и да е – дори и професионалист, ще си помисли, че това е ключодържател за кола. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар