Макларън: Хонда беше истинска катастрофа за нас – Формула 1

Спорт

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие нарече партньорството на отбора с Хонда, което продължи цели три години, „истинска катастрофа“. От сезон 2018 нататък тимът от Уокинг ще е с двигатели Рено, а Хонда ще отидат в Торо Росо – решение, до което не се стигна нито бързо, нито лесно.

Макларън имаха 10-годишен договор с японския производител, но наскоро обявиха, че най-после са стигнали до споразумение за разтрогването му. Новият им доставчик е Рено и в тима нямат търпение да започнат работа с него, за да се върнат в челото на колоната.

„Последните три години бяха истинска катастрофа за нас – не успявахме да си намерим спонсори, защото трудно можеше някой да ни гласува доверие. Но вече можем да гледаме по-дългосрочно и съм напълно сигурен, че в следващите пет години ще върнем Макларън там, където му е мястото. Ще се възстановим, хората ще могат отново да повярват в нас и така ще си върнем спонсорите. Да, сигурно ще отнеме две-три години, но ще го направим“, заяви Булие.

„В момента сме девети в шампионата. Мисля, че с топ доставчик ще сме четвърти и със спечелените от ФОМ пари ще си покрием разходите за двигателя, така че от финансова гледна точка рискът не би трябвало да е толкова голям. Благодарение на акционерите, които бяха толкова смели, взехме това спортно решение без да навредим на отбора. Можеха да кажат да изчакаме Хонда да се събудят, но не го направиха“, допълни директорът.

Сега остава единствено да убедят Фернандо Алонсо да остане в тима и отново да им се довери. С обещанието, че този път наистина ще станат шампиони.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар