Маршавелов втори на старта на „Писта Стара Загора 2017“ – Моторни спортове

Спорт

Водачът във временното класиране на в клас Макси от националния шампионат на затворен маршрут Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) записа второ време в днешните тренировки. Така в утрешното състезание, пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“ ще застане на втора стартова позиция. Състезанието в Стара Загора е трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

В първата тренировка, пловдивчанинът завърши с най-добро време, като успя да спре хронометрите на 1:21.762мин., което бе с 1.960сек. по-добро от това на втория в класирането и с 2.517сек. по-добро от това на третия.

Преди втората тренировка над трасето в Стара Загора се изсипа дъжд, който бе и ключов при избора на гуми за самата тренировка. Двукратният шампион на България излезе за втората тренировка с гуми за мокра писта, а трасето изсъхна много бързо и това бе решаващо за представянето му в квалификацията. Времето му от първата квалификация бе подобрено с 0.142сек. и това му коства първата позиция на стартовата решетка утре.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар