Меркел призна предизборно малък свой грях от младостта – Свят

Главните новини

Германският канцлер Ангела Меркел, която рядко допуска медиите до личния си живот, все пак открехна вратата по време на тазгодишната предизборна кампания.

След като преди няколко седмици в интервю за списание тя сподели рецептата си за картофено пюре и че мъжете с хубави очи са ѝ слабост, сега канцлерът разкри и отдавнашен свой грях, пише Дневник.

„Изпуших една цигара като малка и не казах на родителите си. Малък грях, бих казала“, отвърна Меркел на въпрос на телевизия NDR.

Преди това основният ѝ опонент Мартин Шулц пък си призна, че по време на лудо парти е хвърлил пакет прах за пране в обществен басейн.

Социологическите проучвания предвиждат, че Меркел ще спечели четвърти мандат начело на Германия. Тя има двуцифрена преднина пред социалдемократите, а младите хора са важна част от електората ѝ.

Канцлерът заложи на кампании в интернет, за да достигне до 3-те милиона младежите, които ще гласуват за пръв път. Тя се появи в клипове в Youtube и на най-голямата конвенция за компютърни игри в Европа.

57% от хората между 18 и 21 години я подкрепят, докато Шулц печели едва 21% от тях.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар