Мерцедес: Седмото място беше оптимално за Хамилтън – Формула 1

Спорт

Мерцедес заяви, че седмата позиция, на която Люис Хамилтън завърши в състезанието за Гран При на Монако, е била оптимална за него, имайки предвид стартовата му.

Люис се подреди 13-и на решетката в Монте Карло и успя да изпревари Стофъл Вандоорн още в първата обиколка, а след това Мерцедес го оставиха на дълъг стинт и така му помогнаха да се придвижи напред и да спечели шест точки.

„Бяхме изчислили предварително оптималния му резултат без инциденти – седмо място, и той финишира на него“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф. След това допълни, че техническите проблеми са ги провалили: „Този уикенд колата ни просто не беше достатъчно бърза. Нещата започнаха зле още в четвъртък и след това така и не се възстановихме. Гумите бяха в правилния работен прозорец, но после излизаха от него – в едни моменти Люис беше много бърз, в други не. Тепърва ще анализираме и ще разбираме защо“.

Сега Хамилтън е втори в класирането при пилотите на 25 точки от Себастиан Фетел и след надпреварата сподели, че не е разочарован от постигнатото: „Сутринта се чувствах ужасно, едва спах предишната вечер и се радвам и на тези точки. Продължавам напред. Може и да не съм спечелил състезанието, което беше леко скучно в началото и в края, но в средата ми беше много приятно, защото имах чиста писта пред себе си“.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар