Мерцедес споделиха ключа към успеха: Сънят (Видео) – Формула 1

Спорт

Шампионите Мерцедес пуснаха специално видео, в което разказват колко важна част от успеха на един Ф1 отбор е сънят. В календара има 20 състезания, пръснати по цялото земно кълбо, и тимът пътува почти постоянно.

„Миналата година сме прекарали 250 нощи в хотели и около 800 часа в полети. Когато пристигнем, започваме да работим в среда под огромно напрежение. За мен беше очевидно, че ако подобрим съня си, това ще се отрази положително на представянето ни на пистата“, разказва Тото Волф.

За целта Мерцедес се свързват към Hintsa Performance – мрежа от медицински специалисти по сън, които обясняват, че през последните десетилетия сънят е един от най-пренебрегваните елементи в работата. Често той бива жертван в името на представянето. Топ атлетите знаят, че не бива да правят това, защото липсата се отразява зле на представянето им.

Затова и Мерцедес се обръщат към експертите от Hintsa Performance, които им помагат да намерят най-добрия начин за почивка и възстановяване през напрегнатия сезон. Всеки в отбора има индивидуален режим на сън, който им помага да се справят в различните часови зони и да преодоляват часовата разлика. Екипът има определени часове, в които да си ляга, в които яде, внимава с излагането на светлина и употребата на кофеин.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар