Млад мигрант в Германия призна изнасилване и убийство на студентка – Свят

Главните новини

Млад мигрант, кандидат за убежище в Германия, за който се предполага, че е от Афганистан, призна пред съда във Фрайбург, че е изнасилил и убил 19-годишна германска студентка по медицина, предаде ДПА.

Жертвата, назована пред съда като Мария (съгласно германските закони за защита на личните данни), бе открита в плитките води на река Драйзам в университетския град през октомври 2016 г.

Подсъдимият Хусеин призна, че е употребил големи количества алкохол и наркотични вещества преди да свали от велосипеда случайно преминаващата край него млада жена, да я изнасили, да я задуши с шал и да я захвърли в безсъзнание в реката.

Той помоли семейството й за прошка. Самопризнанията в германските съдилища могат да доведат до смекчаване на присъдата, отбелязва АП.

Хусеин , който е влязъл в Германия през 2015 г., е в ареста от декември 2016 г. Той твърди, че в момента на престъплението е бил на 18 години, но според прокуратурата е бил на 22.

Ако съдът прецени, той може да бъде осъден не като непълнолетен – на 15 години затвор, а като пълнолетен – на доживотен затвор. След задържането му се изясни, че преди пристигането си в Германия, той е изнасилил и почти убил 20-годишна жена в Гърция.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар