Напрежение в „Пирогов“! Балтов уволни тихомълком проф. Миланов – Здраве

Главните новини

Знаковата за „Пирогов“ личност – проф. Милан Миланов, е бил освободен със заповед на директора проф. Асен Балтов, съобщи Дир.бг. Пред електронното издание проф. Миланов разказва, че е получил писмото, подписано от директора на спешната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август. 

„На 4 септември колеги от „Пирогов“ тайничко ми казаха, че съм освободен от работа. На същата дата се навършиха 41 години, откакто съм на работа в болницата. Директорът нито ме извика, нито разговаря с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил. С този човек няма какво да говоря. Той съсипва „Пирогов“, категоричен е проф. Милан Миланов. 

Професорът твърди, че в спешната болница има напрежение сред медиците. Новата идея на директора от 1 октомври в „Пирогов“ да се въведе докторски триаж, т.е млади лекари да стоят във фоайето и да насочват пациентите към кабинетите, проф. Миланов коментира така: „Първо е добре проф. Балтов да знае какво е триаж. Второ, младите колеги специализантите са дошли в болницата да специализират медицина, не да стоят във фоайето и да ги правят на митничари. Това е груба грешка“. 

Вчера лекари и медицински сестри от „Пирогов“ изпратиха писмо до медиите, в което изразяват възмущение от работата на директора Балтов. Те го обвиняват, че раздува щата на администрацията, а заплатите там са по-високи от тези на медицинския персонал. 

Милан Миланов работи в „Пирогов“ от 1976 г. и от ординатор стига до директорския пост. 

Професорът е бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров и бивш общински съветник в СОС от групата на ССД. До освобождаването си той бе началник на Централната реанимация на „Пирогов“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар