Наркомани тормозят центъра на София, полицията нехае

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На пъпа на столицата, на ъгъла на централните софийски улици „Граф Игнатиев“ и „Любен Каравелов“ всяка вечер до късните часове на нощта наркозависими, алкохолици и клошари си устройват сборище за сметка на живеещите наоколо.

Добре подквасени, те общуват помежду си на висок глас, а разговорите им често преминават в свади, придружени от крясъци и викове, ритане на кофи и всевъзможни шумотевици.

Компанията е позната на всички в района, известно е, че някои от участниците в нея стават агресивни, когато са прекалили с дозите, или пък не са ги взимали.

Минувачи се оплакват, че дори и посред бял ден наркоманите ги задирят безпричинно.

В района се намират множество жилища, които се дават под наем на чужденци чрез платформата Airbnb и те също са подложени на постоянен тормоз от наркоманската шайка.

Тя се е самонастанила тук от години, магазинът за алкохол на ъгъла от едната страна е удобно свърталище за пиянските оргии, както дюнерджийницата от другата страна на улицата.
Живеещите наоколо многократно са подавали сигнали за нарушаване на обществения ред, но полицията, освен че се появява от дъжд на вятър, за да демонстрира спорадично присъствие, не предприема никакви други мерки за преустановяване на системния тормоз. Хората се чувстват несигурни и притеснени, живеят в постоянен стрес и недоумяват какво трябва да се случи, за да се предприемат адекватни действия и най-сетне да заспят спокойно.

Калина Софийска

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар