Националите ни по таекуон-до ITF заминаха за Световното в Северна Корея – Бойни спортове

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националният отбор на България по таекуон-до ITF  отпътува сутринта за Северна Корея, където в неделя започва Световният шампионат за мъже и жени. Надпреварата ще бъде в Пхенян, а родната група е от 20 човека. 12 състезатели, съдии, лекар, рехабилитатор и водача на делегацията – президентът на родната централа Марио Богданов.

“Като първи вицепрезидент на Световната и Европейската федерация по Таекуон-до ITF  бяхме направили щаб с колеги от няколко държави за ситуацията в Северна Корея. Разбира се, най-важното е здравето на състезателите и гостите, но получихме уверение, че всичко около сигурността ни ще бъде наред и шампионатът ще се проведе, както е по програма.

Летим през Истанбул, после за Пекин и оттам за Пхенян. Никога не сме имали проблеми в Северна Корея, аз лично съм ходил там на първенства шест пъти. В нашия отбор атмосферата е отлична, няма страх или притеснение. Завърши едномосечният ни лагер и ще представим България с най-добрите ни състезатели, които са отлично подготвени. Не правя прогнози за медали, но съм сигурен,че ще спечели такива. Над 30 държави от целия свят ще участват, което говори за много сериозна конкуренция в категориите”, сподели преди тръгването за Пхенян Марио Богданов.

На първенството се очаква да присъства и президентът на МОК Томас Бах, който ще проследи финалните преговори за влизането на таекуон-до ITF в олимпийското движение.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар