Недоразумението Плевнелиев с поредна безочлива и гнусно долнопробна атака срещу президента Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът (2011 – 2017 г.) Росен Плевнелиев използва почти цялото си телевизионно време в предаването “Събуди се” по Нова телевизия, за да критикува държавния глава Румен Радев.

Той е популист, иска да ни приближи към Русия, да ни отдалечи от ЕС и неговите ценности, бе основната теза на бившия президент.

“Той е лидер на опозицията, бори се за народната любов на всяка цена. Стратегията му е вредна за страната. Руши устоите на българската демокрация. Не е добре да се води битка между два силни генерали. За мен не са тайна зависимостите на държавния глава от Москва. Ще има много сериозен сблъсък. Орбан не е наш партньор и кумир. Унгария върви по пътя на Ердоган. Там има авторитарна квазидемокрация. Орбан не е наш съюзник, освен по темата миграция”, изреди бившият държавен глава.

Росен Плевнелиев коментира и политическото напрежение около подписването на указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

„Диалогът между институциите са в основата на демокрацията. За съжаление президентът Румен Радев е един лидер на опозицията, отколкото истински президент. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България”, е мнението на Росен Плевнелиев.

„Радев се бори за народната любов и това е популистко. Той си е направил добре сметката, че рейтингът на Народното събрание е много малък – около 15%. Следователно едни други 85% от обществото не одобряват действията на народните избраници. Радев громи Народното събрание още от ден първи, когато ги обиди”, каза още Плевнелиев.

„За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно много сериозно противопоставяне с Кремъл по отношение на два стратегически проекта, които са от геостратегическа важност за Русия. Ще има много сериозен сблъсък в България по тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи”, каза още Росен Плевнелиев.

“Санкциите работят. В ЕС санкциите са толкова големи, че са накарали хората и фирмите да преосмислят постъпките си. Трябва много да боли”, каза Плевнелиев за санкциите срещу Русия.

Той отговори и на въпроси, свързани с състоянието на пътищата. Плевнелиев бе министър на строителството и благоустройството, преди да стане президент.

“Подкрепям идеята за пълна ревизия на пътищата. Държавата има процедури, за да си свърши работата. Бизнесът не може да проверява сам себе си. Не може проверяващият качеството да е зависим от строителната фирма”, посочи той.

За оставката на тримата министри заради катастрофата край Своге, коментира следното: “Всеки министър трябва да носи в джоба си оставката. Това да бъдеш в правителството е екипна игра. За мен е много важно новият регионален министър да влезе моментално и да провери кой е проектантът на този критичен участък. Да се види спазен ли е проектът, направен ли е ремонтът както трябва. Да се санкционират всички по веригата.”

“Какво се промени след трагедиите на пътя? Трябва най-после пътната безопасност да се превърне в реалност. Трябва да се санкционират всички по веригата за трагедията край Своге. Когато се управлява народната пара няма какво да се крие. Ако е бил технически проблемът, трябва драстично да промени договора за поддръжка”, продължи той.

“Искам да има резултати, а не само пушилка. Искам осъдени, не искам показни акции”, коментира акциите срещу Арабаджиеви и Миньо Стайков той.

„Задачата на министъра оттук нататък е също така да погледне не само към Своге. Най-вероятно има още стотици такива критични участъци от националната пътна мрежа. Точно там трябва да се фокусират действията и да се направят нови проекти, ако се налага”, на мнение е Плевнелиев.

„По мое време констатирахме, че независим контрол от страна на Пътната агенция върху случващото се по българските пътища няма. Ние започнахме да изграждаме това от нулата”, допълни бившият президент.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

Вашият коментар