Немислимото се случи! Кралят Болт си тръгва детрониран (ВИДЕО И СНИМКИ) – Спорт

Главните новини

Американецът Джъстин Гатлин спечели сензационно златото в най-престижната дисциплина в леката атлетика – 100 метра спринт! 35-годишният атлет закова хронометрите на 9.92 секунди. Ерата на непобедимия Юсейн Болт приключи на световното първенство в Лондон. Немислимото за осемкратния олимпийски шампион се случи, пише Sporta.bg.

Болт не само загуби златото, а остана трети с време 9.95. Със среброто се окичи друг американец – Крисчън Коулмън. Той избяга 100 метра за 9.94 секунди.

Това е първа победа на Гатлин над Болт в кариерата му в тази дисциплина.

Немислимото се случи! Кралят Болт си тръгва детрониран (ВИДЕО И СНИМКИ)

Американският спринтьор печели второто си злато на 100 метра след това в Хелзинки 2005. Легендарният Болт пък взе първо бронзово отличие в кариерата си, изпълнена предимно с медали със златни оттенъци.

Публиката на Олимпийския стадион в Лондон освирка бурно 35-годишният победител. Тя отдаде почит на отказващия се Болт. Това стори и носителят на златния медал, който се поклони пред ямайската легенда. 

Това е последният голям форум за 30-годишния спринтьор. Той ще се оттегли от пистата след последното си състезание тук – щафетата 4 по 100 метра. Болт има цели 11 златни медала от световни първенства и днес пропусна да добави още един в богатата си колекция. Болт е завоювал и 3 първи места на планетарни форуми в дисциплината 100 метра спринт. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

Вашият коментар