Нетера ще предоставя телекомуникационни услуги на Vodafonе Group и Orange Business Services

Технологии

Българската компания Нетера обяви на среща с медии тази сутрин, че е била избрана да предоставя телекомуникационни услуги на международните оператори Vodafonе Group и Orange Business Services. До споразуменията се е стигнало след дълъг процес на преговори, продължили над 1 година. 

Нетера всъщност има партньорски взаимоотношения с Orange Business Services още от 2009 г., но след спечеления международен търг компанията вече е ексклузивен доставчик на цялостна комплексна услуга за Хърватия.

Втората голяма стратегическа сделка на технологичната компания, финализирана през последния месец, е с телекомуникационния оператор Vodafone Group. Портфолиото от международни клиенти на Нетера включва още British Telecom, Turkcell Superonline, Verizon Business, Orange Business Services, Level 3, TATA Communications, China Telecom, UPC и други.

Нетера е била одобрена за доставчик на цялата Vodafone Group за услугите пренос на данни и предоставяне на интернет достъп в страните от Централна и Източна Европа, прибалтийските републики и страните от Кавказкия регион.

Беше интересно да научим подробности и около проекта за изграждането на собствен телепорт на Нетера. Очаква се скоро да научим кой е първият им голям клиент.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар