Не е за вярване! Ето как Горанов се Оправда за апартамента от кръстника си:

България

Жилището, което обитавам, не е мое. През 2012 година имаше едно неприятно земетресение, което разтърси Перник, но се усети силно и София.

Тогава живеехме на десетия етаж в блок в София, децата ни бяха малки и стресът, който изпитахме, ни накара да приемем предложението на моя кръстник г-н Сариев да ползваме апартамента. Земетресението се усети доста сериозно, беше неприятно.

Така министърът на финансите Владислав Горанов обясни в ефира на Нова телевизия защо живее в предоставен му от друг апартамент.

Много мислех дали това ще представлява проблем за мен, но КПКОНПИ ще прецени. Преценката ми към момента, в който съм го декларирал, е че не представлява конфликт на интереси, заяви Горанов.

Той потвърди, че синът на кръстника му Иван Сариев е работил в Министерството на финансите. За няколко месеца, след конкурс, в отдела за макроикономически прогнози. Ако е сбъркал някоя прогноза, имам основание да му се сърдя. Напусна през 2015 година, уточни финансовият министър.

Отношенията ми с г-н Сариев са доста преди да съм на публични длъжности в тази държава. Нека да се изследва – ако няма спечелени от него обществени поръчки, по какъв начин съм в конфликт на интереси, каза Владислав Горанов.

Той обясни, че е имал няколко посещения във Върховната касационна прокуратура и е запознат с факта, че прокуратурата е започнала проверка по случая с апартамента, който обитава.

В отговор на въпрос дали смята, че е засегнал нечии интереси и затова е атакуван, Горанов заяви: Не очаквайте като Лютви Местан да кажа, че съм настъпли руска мина, но вероятно все нещо съм настъпил.

Източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар