Не се възмущавайте от жената на пейката! Здравка е част от ГЕРБ реалността!

Без категория

Преди две седмици сайта TrafficNews.bg разказахa за нея – проснатата жена на пейка в квартал Смирненски, с която никой не знаеше какво да прави в нощта.

Тогава пророчески те написаха, че утре ще е същото…

Днес читател на TrafficNews.bg пак е изпратил снимка на спяща на пейката жена, пак в Смирненски, но този път през деня. Същата жена…

Гледката не е толкова зловеща както през нощта, но е достатъчно неприятна и стряскаща. Основно за тези, които чакат на спирката автобус за някъде.

На останалите не им пука. Те явно не чакат на последна спирка… Здравка – така се казва жената, твърди, че не е бездомна, но вече не сме сигурни в това.

Тогава, през нощта, каза, че няма пари да се прибере на ул. „Кедър“, където живее. Вече не сме сигурни дали въобще живее някъде. Ако изключим улиците и пейките по спирките в Смирненски.

Очевидно е, че тази 38-годишна жена има проблем. Възможно е той да не е само социален.

Но кой да ти каже? На кого му пука? Както стана ясно, тази пловдивчанка не става нито за болница – видимо не е болна, нито за Отрезвителя (такъв в Пловдив така или иначе няма) – не е пияна, нито за затвора – не е извършила престъпление… Няма как да бъде настанена и в дом за бездомни – такъв в Пловдив през лятото няма… все пак топло е на улиците, нали?

Здравка не е нужна на никого. Освен на пейките в Смирненски. Понякога през нощта става хладно и тя ги топли. Така че, хора, не се възмущавайте от жената на пейката! От голия й корем, торбите с недотам чисти дрехи, обувките й, пльоснати на земята.

Налага се да свиквате с гледката. Тя е част от реалността. Такава, каквато е. Нищо повече. Просто в България институциите отдавна не работят, а едни политици всеки ден ни убеждават в обратното от екраните на телевизора.

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар